Ukus koji očarava: Recept za pastu sa spanaćem

alo.rs/informer/Lj.Č. | Žena 23.04.2022 08:00

Obavezno probajte

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  maslinovo ulje
  • 400 g šampinjona
  • 150 g čeri paradajza
  • crvena čili papričica
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • malo svežeg bosiljka
  • majčina dušica
  • kašika balzamika
  • so, biber

Priprema:

U tiganju zagrejati kašiku maslinovog ulja, pa kratko propržiti sitno seckan crni luk. Dodati iseckan beli luk i čili papričicu, mešati još minut, pa ubaciti krupnije isečene šampinjone.

Posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom, pa mešati na umerenoj temperaturi dok ne ispari višak tečnosti koje su pečurke pustile. Zatim dodati prepolovljen čeri paradajz, mešati još dva-tri minuta, te prebaciti u adekvatnu posudu.

Preliti sa malo balzamika i maslinovog ulja, začiniti svežim bosiljkom, pa poslužiti.

Expand player
Pogledajte više