PO RECEPTU BAKE JELE Pamuk pogača - penasta i meka kao duša
I ovog puta, iz bakine kuhinje stiže najbolji recept za pogaču
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- malo soli
- 30 ml maslinovog ulja
- 700-750 gr brašna
Priprema:
U mlako mleko dodati kvasac, šećer da se otopi, dodati mlaku vodu. ulje, pa dodavati brašno i so i zamesiti mekše testo.
Foto: Bakina kuhinja
Izraditi testo da bude glatko pa ga pokriti da naraste. Istresti testo na sto. Podmazati veću tepsiju uljem vaditi manje komade testo oblikovati male loptice sa masnim rukama i redjati u tepsiju.
Foto: Bakina kuhinja
Pokriti da odmore, premazati žumancetom posuti po želji susamom i peći na 180 stepeni C 40-45 minuta. Pokriti krpom da pogača malo odmori pa uživati.