Malo ko ga ne voli: Mini čizkejk sa jogurtom
Za koricu:
- 18 krekera
- prstohvat soli
- 4 kašike putera, istopljenog
Za fil:
- 2 šolje grčkog jogurta
- 225 g krem sira, sobne temperature
- 1 šolja šećera
- 3 jaja
- 1 i po kašičica čistog ekstrakta vanile
- prstohvat cimeta
- prstohvat soli
Za preliv:
- 1 i po šolja semenki nara
- 2 kašike melase od nara
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 200 stepeni. Lagano premazati uljem dva kalupa za mafine. Za pripremu kore potrebno je u procesoru za hranu usitniti krekere, pa ih prebaciti u posudu srednje veličine. Dodati im so i dobro promešati. Po smesi sipati istopljeni puter i mešati dok se mrvice ravnomerno ne navlaže. Staviti 2 kašike smese u kalup za mafine i potisnuti da se formira ravan sloj. Ponavljati dok ima mrvica. Koru peći u rerni do 5 minuta, a zatim je ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za pripremu fila potrebno je u procesoru za hranu izmiksati jogurt sa krem sirom i šećerom. Potrebno je da se dobije glatka masa. Dodati zatim jaja, ekstrakt vanile, cimet i so, pa miksati još minut. Na svaku ohlađenu koru staviti oko 1/3 šolje fila za čizkejk. Smanjiti rernu na 170 stepeni i vratiti da se fil zapeče, oko 15 minuta.
Nakon toga ostaviti da se potpuno ohlade kora i fil, pa svaki mini čizkejk izvaditi na tanjir iz kalupa i odložiti u frižider, najmanje na pola sata. Za pripremu preliva semenke nara je potrebno pomešati sa melasom i po jednu kašiku staviti na svaki mini čizkejk.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)