PRELEPA SEOSKA POSLASTICA Buhtle mekane kao pena, punjene džemom i orahom

alo.rs/S.Ć: | Žena 27.04.2022 12:17

Buhtle se lako odvajaju jedna od druge, jer su pre slaganja u tepsiju premazane puterom

Foto: Youtube/Printscreen


Sastojci:

  • 500 ml toplog mleka
  • 100 ml hladne vode
  • 40 g svežeg kvasca ( 15 gr. suvog kvasca)
  • 2 jajeta
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • vanila oko 800 - 900 g
  • brašna 50 g
  • maslac i đem,
  • orasi,
  • prah šećer

Pečenje: 
U mlako mleko dodajte jednu kašiku šećera i kvasca, promešajte i ostavite da nadođe oko 5 minuta. Stavite sve ostale sastojke u posudu za mešanje i dodajte mleko sa kvascem. Mesite mikserom, žičano testo, nekoliko minuta. Zatim stavite testo na dasku i još malo ga doradite rukom, dok ne postane sjajno. Testo stavite u činiju namazanu tankim slojem ulja ili putera i takođe lagano podmažite testo, prekrijte najlonskom folijom i ostavite da naraste na toplom mestu oko sat vremena.


Testo podeliti na 20 loptica i malo, lagano doraditi. Svaku kuglicu lagano pritisnite dlanovima da dobijete krug prečnika oko 9 cm. Na sredinu staviti fil, dobro spojiti krajeve testa dok ne iscuri fil, celu loptu premazati otopljenim puterom i staviti u podmazan dublji pleh. Obod posude treba da bude najmanje 5 cm. Ostavite lepinje da se dižu oko 20 minuta i pecite ih oko 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Expand player
Pogledajte više