JEFTINA, MEKANA, SOČNA Gibanica na ruski način, nema joj ravne

alo.rs/S.Ć. | Žena 27.04.2022 09:00

Za razliku od srpske, Rusi dodaju puter i brašno. Prašak za pecivo pomešano sa brašnom pomaže da čuvena pita naraste, dok Srbi koriste kiselu vodu

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

500 g kora za pitu 
300 g sira 
6 jaja 
350 ml mleka 
50 g putera 
1 kašika brašna 
15 g praška za pecivo 

Priprema:

Premažite tepsiju istopljenim puterom. Kore zgužvajte, pa poređajte u tepsiju. Prelijte ih preostalim istopljenim puterom i pospite mrvljenim sirom. Možete da koristite i tvrdi sir, njega izrendajte. Umutite jaja sa mlekom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Prelijte preko kora. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

Expand player
Pogledajte više