ORGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Vanilice, prosto se tope u ustima

alo.rs/S.Ć. | Žena 27.04.2022 09:31

Ukus i miris ovog mekanog kolača sa domaćim džemom mnoge podseća na detinjstvo

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

200 g masti
4 kašike šećera
1 žumance
1 jaje
500 g brašna
200 g šećera u prahu za posipanje
džem po ukusu

Priprema:

Mast stavite u duboku posudu, pa dobro umutite, da dobijete gotovo penastu strukturu. Limun iscedite i narendajte koru, pa je dodajte u mast zajedno sa žumancetom i celim jajetom. Sipajte brašno i šećer, pa zamesite testo i ostavite 30 minuta da se odmori.  Na radnu površinu prospite malo brašna, pa razvucite testo debljine jedan centimetar. Modlom za kolače vadite "pogačice", odnosno polovine vanilica. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Pečene vanilice mažite pekmezom i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. 

Expand player
Pogledajte više