Prolećni ručak: Pasta sa tikvicama (RECEPT)
Sastojci:
- oko 600 g tikvica
- pakovanje testenine po izboru
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 200 g krem sira
- 3 čena belog luka
- 50 g putera i malo maslinovog ulja
- parmezan po ukusu
Priprema:
Obariti testeninu.
Izrendati tikvice na najsitniji deo.
Dinstati tikvice na puteru ili ulju.
Poklopiti i dodati začine po želji. Osataviti na srednjoj varti da se dinsta oko 10 minuta.
Otklopiti i krčkati još malo dok se tikvice ne pretvore u kašu.
Dodati sitno seckani beli luk, krem sir, pavlaku za kuvanje i soli po ukusu.
Krčkati još par minuta pa ih sjediniti sa kuvanom testeninom i lepo promešati.
Na kraju po ukusu posuti parmezanom.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)