ISPROBAJTE JAGODE NA SEDAM NAČINA Osim sladoleda, tu je i voćni maslac
Jagode se obično jedu sa šlagom, posute šećerom ili čokoladom. Za neke su najukusnije samo sveže oprane, ali evo još nekoliko jednostavnih recepata koji će vam sigurno prijati
Čokoladni ugrizi - umočite pola kilograma jagoda u 2 dl otopljene čokolade za kuvanje.Uvaljajte u naseckane lešnike ili orahe.Svaku stavite na štapić za ražnjiće, pa onda u dublju čašu da se ohlade.
Salsa od jagoda i avokada - sjedinite šoljicu naseckanih jagoda, četvrtinu šoljice oljuštenog i naseckanog avokada, dve kašike crvenog luka, pola kašike narendane korice limuna, dve kašike limunovog soka, dve kašike seckane ljute papričice i malo šećera.Sve polako izmešajte i poslužite sveže.
"Margarita" od jagode - u blenderu spojte šoljicu jagoda, šest kašika tekile, dve kašike likera od pomorandže, tri kockice leda i četvrtinu šoljice soka od limete.
Šejk od jagode - izmiksajte bananu, šoljicu smrznutih jagoda, pola jogurta, 3/4 šoljice soka od pomorandže ili jabuke, dve kriške tofu-sira i dve kašike meda.Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Sirće od jagoda - pomešajte šoljicu jagoda, kašiku šećera i kašiku vinskog sirćeta.Pustite neka odstoji jedan sat Dodajte so, biber, dve kašike maslinovog ulja, pa izmiksajte u blenderu.Sirće od jagoda daje egzotičan ukus svakoj salati.
Voćni maslac - rastopite malo maslaca, dodajte malo šećera i soli i pola šoljice seckanih jagoda.Služite ohlađeno uz keks ili dvopek.
Sladoled od jagode - pomešajte u posudi tri šoljice seckanih jagoda i pola šoljice limunovog soka.Posebno umutite dve šoljice slatke pavlake i dve kašike arome od vanile.Polako dodajte pola litra mleka i mutite dok ne dobijete gustu smesu.Dodajte mešavinu jagoda.Posudu stavite u zamrzivač da se dobro ohladi.
BONUS VIDEO: