ISPROBAJTE JAGODE NA SEDAM NAČINA Osim sladoleda, tu je i voćni maslac
Čokoladni ugrizi - umočite pola kilograma jagoda u 2 dl otopljene čokolade za kuvanje.Uvaljajte u naseckane lešnike ili orahe.Svaku stavite na štapić za ražnjiće, pa onda u dublju čašu da se ohlade.
Salsa od jagoda i avokada - sjedinite šoljicu naseckanih jagoda, četvrtinu šoljice oljuštenog i naseckanog avokada, dve kašike crvenog luka, pola kašike narendane korice limuna, dve kašike limunovog soka, dve kašike seckane ljute papričice i malo šećera.Sve polako izmešajte i poslužite sveže.
"Margarita" od jagode - u blenderu spojte šoljicu jagoda, šest kašika tekile, dve kašike likera od pomorandže, tri kockice leda i četvrtinu šoljice soka od limete.
Šejk od jagode - izmiksajte bananu, šoljicu smrznutih jagoda, pola jogurta, 3/4 šoljice soka od pomorandže ili jabuke, dve kriške tofu-sira i dve kašike meda.Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Sirće od jagoda - pomešajte šoljicu jagoda, kašiku šećera i kašiku vinskog sirćeta.Pustite neka odstoji jedan sat Dodajte so, biber, dve kašike maslinovog ulja, pa izmiksajte u blenderu.Sirće od jagoda daje egzotičan ukus svakoj salati.
Voćni maslac - rastopite malo maslaca, dodajte malo šećera i soli i pola šoljice seckanih jagoda.Služite ohlađeno uz keks ili dvopek.
Sladoled od jagode - pomešajte u posudi tri šoljice seckanih jagoda i pola šoljice limunovog soka.Posebno umutite dve šoljice slatke pavlake i dve kašike arome od vanile.Polako dodajte pola litra mleka i mutite dok ne dobijete gustu smesu.Dodajte mešavinu jagoda.Posudu stavite u zamrzivač da se dobro ohladi.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)