ZA NAJBOLJI PRVOMAJSKI ROŠTILJ Ispoštujte ovih devet pravila
Uz pomoć ovih saveti dobićete najsočniji roštilj
Svi se raduju proslavi Praznika rada koji se obeležava svakog prvog maja u godini.Većina ovaj dan izdvaja za boravak u prirodi i druženje sa prijateljima i porodicom.
Prvi maj se skoro ne može zamisliti bez roštiljanja, a mi vam otkrivamo trikove koji će vam dobro doći baš za ovaj dan!
1. Potrudite se da napravite dobar žar, ali ne i previše jak.Uz to, da bi vam meso bilo sočnije i punijeg ukusa, pre pečenja ostavite da odstoji jedno vreme u marinadi (najbolje u frižideru).
2. Ono što malo njih zna jeste da meso ne treba da se peče i roštilja dok je još hladno! Najbolje bi bilo da neposredno pre pečenja kraće vreme odstoji na sobnoj temperaturi.
3. Da biste dobili hrskaviju i lepšu koricu, uvaljajte meso u krupniju so pre roštiljanja.
4. Komadi mesa ne bi trebalo da budu deblje isečeni.Najbolje bi bilo da vam komadi mesa budu debljine između 1 i 1,5 cm.
5. Pre nego što krenete da pečete meso, rešetke roštilja premažite uljem ili slaninom.
6. Izbegavajte stalno okretanje i pritiskanje mesa, kako bi ostalo sočno.
7. Dok je meso u fazi pečenja, nemojte dodavati marinadu naknadno. Dovoljno je što je odstojalo jedno vreme pre roštiljanja u toj smesi.
8. Kad izroštiljate meso, odložite ga u posudu koju ćete poklopiti i slobodno ostavite da malo odstoji.Tako će se sačuvati aroma i svi sokovi.
9. U istoj posudi možete ubaciti luk, protresti i sačekati da odstoji jedno vreme.Na taj način ćete pojačati ukus roštiljskog mesa.
BONUS VIDEO: