Ručak za celu porodicu: Pečeno pile, punjeno sirom i slaninom
Svi će se oduševiti
Sastojci:
- 1 pile
- 120 g slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2 korena peršuna
- 4 šargarepe
- 4 paprike
- 1 kriška hleba
- 150 g trapista
- so
- začin C
- mleveni beli biber
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice i propržite je da bude reš, a zatim dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Nakon toga, dodajte, na kockice isečen, koren peršuna i šargarepu. Pržite nekoliko minuta, pa dodati paprike isečene na kockice. Posolite i pržite dok paprike ne omekšaju. Dodajte sitno iskidanu sredinu hleba i mešajte. Sklonite sa vatre, a zatim dodajte sir isečen na kockice, začin C po želji i beli biber. Posolite pile, pospite začinom C i punite pripremljenom smesom.
Zašite ga i stavite u pleh u koji ste prethodno dodali malo ulja i 1 dl vode. Pokrijte ga folijom, pa pecite na 170 stepeni oko sat i po. Zatim skinite foliju i pecite ga još oko 20 minuta.