Prste da poližeš: Recept za hrskava svinjska rebarca iz rerne
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
- jabukovo sirće
- vinsko sirće
- barikju sos
Priprema:
Pomešajte so, biber, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite najmanje četiri sata ili još bolje - preko noći u frižideru.
Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.
Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.
Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.
Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni)
Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)