BOŽANSTVENA POSLASTICA Nepečena Bingo torta, kad iluzija postaje stvarnost

alo.rs/S.Ć. | Žena 02.05.2022 09:30

Glava ideja ove torte je da se pravi bez pečenja donje kore

Foto: printscreen/recepti

Sastojci:

jedan red petit keksa ( 15 komada, slažu se 5 x 3 ili neka vaša mera, zavisno od tacne koju imate. )
1l mleka ( odvojiti 150 ml za umakanje keksa )
2 pudinga od vanile ( 80 gr )
3 kašike kristal šećera
200 gr margarina
200 gr šećera u prahu
100 gr čokolade
100 gr mlevenog keksa
150 gr jafa keksa
200 gr piškota ( 2 pakovanja, preostaće vam malo )

Priprema:

Odvojiti 150 ml mleka za umakanje keksa i piškota.

Oko 700 ml mleka staviti da provri a u preostalih 150 ml staviti puding i kristal šećera pa umutiti da nema grudvica.

Zakuvati puding u kipuće mleko i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa ga dodati u ohladjen puding i zajedno izraditi.

Podeliti smesu na 3 dela pa u jedan dodati keks, u drugi otopljenu čokoladu a u treći ne dodavati ništa.

Na tacnu poredjati red petit keksa umočen u mleko, može to da bude i drugi promer keksa, možete na osnovu fila da procenite.

Preko namazati fil sa keksom pa naopako poslagati jafa keks.

Preko njega premazati fil sa čokoladom, red piškota umočenih u mleko samo jedna strana pa preko njih žuti vanila fil.

Dekorisati po želji i ostaviti da torta odstoji dok keks omekani.

Prijatno.

Expand player
Pogledajte više