PROLEĆNI SLADOLED OD VIŠANJA Gotov za deset minuta i savršeno kremast
Temperature rastu, a to za sladokusce znači - povratak sladoleda!
Ako ste u proteklom periodu čuvali grlo, sada je vreme da se opustite i uživate u hladnim i kremastim poslasticama, a teško da ćete naći ukusnije od ove domaće varijante koja obiluje čudesnom aromom višanja.
I, što je najbolje, pravi se za tili čas!
Sastojci:
300 grama višanja
300 mililitara jogurta
200 mililitara hladnog mleka
200 grama šlaga u prahu
100 grama kristal šećera
sok od oceđenih višanja
Listići nane
Priprema
U hladnom mleku umutite mikserom šlag u prahu, sve dok ne dobijete gustu i glatku smesu.
U blenderu pomešajte dobro oprane višnje očišćene od koštica, ali ostavite jednu šaku višanja sa strane, zatim jogurt i kristal šećer i izblendajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Sve vreme muteći mikserom, ovu mešavinu od višanja dodajte umućenom šlagu.Potom prelijte u činiju u kojoj ćete zamrznuti sladoled.
Stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte oprane listiće nane, onu šaku višanja koje ste ostavili sa strane i sve prelijte sokom od višanja ako vam je ostao tokom pripreme.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)