Ručak za celu porodicu: Recept za lazanje
Ukus će vas oduševiti
Sastojci:
- 12 listova testenine za lazanje
- kašika maslinovog ulja
- crni luk
- 3 čena belog luka
- kašika sušenog origana
- kašika istucanog semena komorača (opciono)
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 1400 g pirea od paradajza
- so, biber
- šolja vode ili supe
- pola šolje crnog vina
- šaka svežeg peršuna
- par listova bosiljka
- šolja izrendanog parmezana
- 400 g sveže morarele
- 400 g rikota sira
Priprema:
Najpre napravite sos bolonjeze. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte naseckan luk, posle par minuta dodajte origano, komorač i beli luk, a potom mleveno meso.
Kada se meso ispržilo dodajte pire od paradajza, supu, vino, so i biber. Kada sos proključa, smanjite vatru i kuvate sat do sat i po, a pri kraju dodajte peršun i bosiljak.
Sos ne treba da bude ne redak ni gust. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, ocedite i pospite uljem da se ne zalepi. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pripremite posudu.
U njoj ravnomerno ređajte sos bolonjeze, testeninu, rikotu, parmezan i mocarelu i tako tri puta. Pecite lazanje 40 minuta, pospite svežim bosiljkom i poslužite.