Prste da poližeš: Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Jednom kada probate, uvek ćete praviti
Sastojci:
- 12 pilećih krilaca
- četiri kašike maslinovog ulja
- četiri kašike putera
- kašika iseckanog belog luka
- tri kašike iseckanog peršuna
- 250 ml izrendanog parmezana
- malo krupne morske soli
- so, biber
Krilca isecite napola, posolite i pobiberite. Meso rasporedite po tepsiji koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom, pa stavite da se peku u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.
Krilca izvadite iz rerne i ocedite višak tečnosti iz tepsije. Uključite rernu na gril program, pa stavite krilca da se peku još 20 minuta.
Za to vreme u šerpicu sipajte maslinovo ulje i puter, pa stavite na šporet da se zagreje. Dodajte beli luk i ostavite da se prži tri minuta.
Smesu sipajte u veću posudu, dodajte so i peršun, pa promešajte. Na samom kraju topla krilca stavite u posudu sa prelivom, promešajte i pospite izrendanim parmezanom.