Desert koji se lako pravi: Tart sa brusnicama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pakovanje lisnatog testa
  • pola šolje vode
  • dve kesice želatina
  • šest šolji sveže brusnice (ili suve ostavljene u vodi da nabubre)
  • dve šolje šećera
  • šolja marmelade od ribizli
  • dve kašike konjaka

Priprema: 

Lisnato testo rastanjiti, pa ga utisnuti u okrugli kalup. Testo zatim izbockati viljuškom, pa ga staviti u frižider da se malo stegne.

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Na testo položiti parče papira za pečenje, pa odozgo staviti pasulj ili pirinač, da se testo tokom pečenja ne bi podiglo.

Peći u rerni oko 20 minuta, pa skloniti pasulj i peći još 15 minuta. U međuvremenu sipati vodu u činiju, pa ubaciti želatin i ostaviti da odstoji pet minuta.

U šerpi sjediniti brusnice, šećer, marmeladu i konjak, pa kuvati desetak minuta. Prohladiti, umešati želatin, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Filovati testo i ohladiti u frižideru sat vremena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading