KLASIKA JE UVEK U MODI Pavlova torta, najlepša poslastica na svetu
Osnova je hrskavo kremasta kora od belanaca, koja predstavlja lakoću pokreta jedne balerine, a potom ide belina šlaga, i izborno sveže voće koje upotpunjuje ovu divnu poslasticu
Pavlova kolač je dezert osmišljen i pripremljen od strane kuvara u čast ruske balerine Pavlove.
Pavlova torta, sastojci:
- 5 belanaca
- 15 kašika šećera (10+5)
- 1 kašika gustina
- 1 kašika neutralnog sirćeta
- 2,5dl slatke pavlake
- 2 kašike prah šećera
- sveže voće po želji
Pavlova torta, priprema:
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje 2/3 količine šećera.
Potom dodati i lagano sjediniti preostalu 1/3 šećera.
Rasporediti masu kružno u plehu na pek papir.
Peći 90 minuta na 120 stepeni.
Pečenu koru toplu preneti na servisnu tacnu i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti sa prah šećerom i premazati preko hladne kore.
Dekorisati proizvoljno svežim voćem.