ČOKOLADNA TORTA SA LEŠNICIMA Topi se u ustima
Čokoladnim tortama niko ne može da odoli, pogotovo naši najmlađi
Ova poslastica se sprema vrlo brzo, a zahteva posebno umeće u kuhinji, a ukus je fanatastičan.
Sastojci:
150 g maslaca
200 g šećera
10 jaja
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih lešnika
3 kašike kakao praha
2 kašike ulja
prezle za posipanje pleha
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca.Belanca umutite u čvrst sneg.Žumanca pomešajte sa šećerom, pa ih umutite.Otopite maslac, dodajte ga žumancima i šećeru, pa dodajte 120 grama rastopljene čokolade, kakao i mlevene lešnike. Na kraju, u smesu dodajte umućena belanca.Mešajte lagano, nežnim pokretima, dok ne dobijete glatku smesu.Pleh premažite maslacem, pospite ga prezlama, pa ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni otprilike 45 minuta. Kad se ohladi, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa 2 kašike ulja i ukrasite je po želji mrvicama od čokolade.
BONUS VIDEO: