OVO JE ZAČIN KOJI PODIŽE LIBIDO I RASPOLOŽENJE Odličan je protiv tumora, a vredi kao suvo zlato
Foto: Shutterstock

Ukus mu je jak, oštar i gorak, istovremeno prigušen, a boja koju daje jelima je žuto-narandžasta.Odlično ide uz jagnjetinu, živinu, ribu, plodove mora... Dodatak je supama, čorbi, jelima od pirinča.

Smanjuje osećaj bola

Šafran potiče iz jugozapadne Azije, ali se gajio u staroj Grčkoj.Već tada je prepoznat kao pojačivač libida, ali i kao začin koji popravlja raspoloženje i pamćenje.

Koristi se u narodnoj medicini jer deluje protiv grčeva, upala, a uzimanje smanjuje i osećaj bola.Naučne studije pokazuju njegovo antitumorsko i antioksidativno dejstvo, kao i pozitivan efekat na pamćenje i smanjenje masnoća u krvi.

Sadrži više od 150 isparljivih komponenti što ga čini jedinstvenim među začinima.Karoten se izdvaja od pigmenata, pa jelima daje vatrenu nijansu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading