PRAVA NEDELJNA POSLASTICA Čokoladni rolat sa jagodama
Sastojci:
Za biskvit:
3 jajeta,
dve trećine šolje šećera
kesica vanilin-šećera
pola šolje ulja
četvrtina šolje mleka
šolja mekog brašna
kašika kakaoa
pola kašičice praška za pecivo
Za fil:
2 dl slatke pavlake
150-200 g svežih jagoda
marmelada po potrebi
Za dekoraciju:
100 g čokolade za glazuru
po potrebi jagode
Priprema:
Za biskvit penasto umutite belanca, dodajte šećer, a kad se otopi, dodajte žumanca, pa ulje, mleko i na kraju sjedinjene suve sastojke.
Pleh (30x30 cm) obložite papirom za pečenje i pecite biskvit desetak minuta na 180 stepeni.Prohladite par minuta, pa uvijte (zajedno sa papirom) i upakujte u vlažnu krpu.
Za fil umutite slatku pavlaku i dodajte šećer po ukusu.Jagode iseckajte na sitnije komade i sjedinite sa pavlakom.Odvojte biskvit, premažite ga mlakom marmeladom po izboru.Preko namažite fil od jagoda i slatke pavlake.Urolajte ga.Rolat premažite marmeladom i sa gornje strane.Prelijte ga istopljenom čokoladom i dekorišite jagodama.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)