SAVRŠEN, KREMASTI ZALOGAJ Evo kako da napravite odličan potaž od pečuraka
Ovaj potaž možete praviti kao predjelo, ali i glavno jelo, s obzirom na to da će vas sigurno zasititi
Ovaj potaž će vam dobro doći,kada se zaželite ukusnog, a zdravog obroka.
SASTOJCI:
500 g pečuraka
šargarepa, koren peršuna
litar bistre pileće supe
glavica crnog luka
komad maslaca
dve kašike kisele pavlake
kašika brašna
so, biber
PRIPREMA:
U šerpi zagrejati maslac i malo ulja, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati šargarepu i peršun isečene na kockice, mešati još pet minuta,te ubaciti pečurke isečene na listiće.Pržiti nekoliko minuta, dodati kašiku brašna i dobro promešati.Zaliti supom, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi još 45 minuta.Izmiksati u blenderu,vratiti na vatru, umešati kiselu pavlaku i poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: