ORGINALNI I PROVERENI RECEPT Boem torta, ukus raskošnog zadovoljstva koji traje
Sastojci
Potrebno je:
400 g brašna
150 g šećera
50 g margarina
4 kašike mleka
1/2 praška za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kasicica kakao
Za fil:
1 l mleka
3 žumanceta
250 g šećera
6 kašika ostrog brašna
2 kesice vanilinog šećera
250 g maslaca
80 g čokolade
Za glazuru:
otopljena čokolada
Priprema
Od navedenih sastojaka zamesiti testo pa ga podeliti na četiri jufke. svaku rastanjiti i staviti na poleđini pleha. Peći na 180c stepeni oko 15-20 minuta.
Za fil: izmešati žumanca i šećer, dodati brašno i dodati malo hladnog mleka, da bi se smesa razmutila, skuvati krem u preostalom vrućem mleku.
Kada se krem skuva, zgusne i ohladi umešati umućen maslac. Podeliti na 2 dela i u jedan staviti rastopljenu čokoladu.
Filovati neizmenicno: svetlim i tamnim kremom, kore poprskati sa malo ruma. Na kraju preliti glazuru od čokolade.
Seći sutra dan. Prijatno.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)