U TRENU ĆE NESTATI SA VAŠE TRPEZE Prolećni gulaš je jelo bez konkurencije, prava harmonija ukusa!
Mladi grašak svi vole, a posebno je ukusan u ovoj kombinaciji u kojoj se krije i jedan nesvakidašnji sastojak
Sastojci:
svinjsko meso 800 g
crni luk 1 glavica
šargarepa 3 komada
mladi grašak 250 g
kisela jabuka 1
belo vino 200 ml
začinska paprika 1 kašika
ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
peršun po želji
Kako pripremiti:
Meso isecite na kocke, posolite i pobiberite.
Kad malo odstoji, propržite ga na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana, pa ga izvadite.
Na istoj masnoći propržite seckani crni luk i pržite ga dok malo ne omekša, pa dodajte kolutove šargarepe.
Nalijte vinom, dinstajte pet minuta, vratite meso, dodajte narendanu oljuštenu jabuku, posolite, pobiberite i sipajte vodu da sadržaj ogrezne.
Kad provri, smanjite vatru i kuvajte oko jedan sat. Pre služenja pospite seckanim peršunom.