MEKANA I MIRISNA Ovo je jedna od najpopularnijih pita (VIDEO)

bakina kuhinja/Alo.rs/J.M. | Žena 11.05.2022 09:46

Napravite mekanu i mirisnu čupavu pitu

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

3 jaja
2,5 lončeta brašna (lonče 200 gr.)
100-150 gr šećera
1 prašak za pecivo
korica limuna
150 gr margarina, maslaca ili masti
 
Nadev:

1 kg. jabuka mekših rendanih
šećer po ukusu
1/2 cimeta
100 gr ml. oraha
2 kašike ml. plazme
100 gr suvog grožđa
 
Priprema:
 
Umutiti maslac,ili margarin mast sa šećerom pa dodati jaja, koricu lumuna  prašak za pecivo i sve umutiti mikserom.Dodati pola brašna zamesiti a zatim i drugu polovinu.Testo bude mekše i glatko.Odvojiti manji deo testa,i staviti u kesu i zamrznuti na pola sata.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati i posuti brašnom.Testo razvući  za pola cm pa prebaciti preko oklagije i staviti u tepsiju. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Jabuke izmešati sa cimetom orasima, plazmom i suvim grožđem.Jabuke rasporediti na donju koru a preko jabuka narendati ohlađeno testo koje je bilo u zamrzivaču.Testo ćete lakše rendati ako ga malo umočite u brašno. 

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Peći na 200 stepeni C 45 minuta da blago porumeni.Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.Seći potpuno ohlađen.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više