MEKANA I MIRISNA Ovo je jedna od najpopularnijih pita (VIDEO)
Potrebno je:
3 jaja
100-150 gr šećera
1 prašak za pecivo
korica limuna
150 gr margarina, maslaca ili masti
Nadev:
1 kg. jabuka mekših rendanih
šećer po ukusu
1/2 cimeta
100 gr ml. oraha
2 kašike ml. plazme
100 gr suvog grožđa
Priprema:
Umutiti maslac,ili margarin mast sa šećerom pa dodati jaja, koricu lumuna prašak za pecivo i sve umutiti mikserom.Dodati pola brašna zamesiti a zatim i drugu polovinu.Testo bude mekše i glatko.Odvojiti manji deo testa,i staviti u kesu i zamrznuti na pola sata.
Tepsiju obložiti pek papirom ili podmazati i posuti brašnom.Testo razvući za pola cm pa prebaciti preko oklagije i staviti u tepsiju.
Jabuke izmešati sa cimetom orasima, plazmom i suvim grožđem.Jabuke rasporediti na donju koru a preko jabuka narendati ohlađeno testo koje je bilo u zamrzivaču.Testo ćete lakše rendati ako ga malo umočite u brašno.
Peći na 200 stepeni C 45 minuta da blago porumeni.Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.Seći potpuno ohlađen.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)