banane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ipak, stručnjaci kažu da ne bi trebalo da ih jedemo za doručak.Razlog je previše fruktoze.

Fruktoza, naime, uzrokuje da se nivo insulina naglo poveća.

Posle brzog rasta, vrlo brzo i pada, a rezultat je žudnja za hranom, poteškoće u koncentraciji i umor.Visok sadržaj šećera takođe fermentira u telu, što usporava probavu.

Kako biste izbegli ovo negativno dejstvo, stručnjaci savetuju da jedete banane u kombinaciji s dobrim mastima.Najbolje dobre masti su jogurt, sir, bademi, kokosov maslac, kokosovo ulje, čija semenke, laneno ulje, cimet i kurkuma.Samo uz dodatak masti, telo može da podeli hranljive sastojke banane, nivoi insulina ostaju niski i ne dolazi do želje za hranom ili umora.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading