NE BACAJTE STARI HLEB Napravite ukusnu musaku
Foto: Bakina kuhinja

Možete ga iskoristiti i napraviti musaku!

Ovaj recept je za čuveno jelo sa starim hlebom, koje em što se brzo sprema uštedećete novac i nećete bacati hranu.

Sastojci:

400 g mlevenog mesa
200 g kisele pavlake
150 g kačkavalja 
3 jajeta
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 stari hleb
150 m mleka

Priprema:

Sitno naseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja da zastakli. 

Potom dodajte mleveno meso i sitno seckani beli luk, pa sve zajedno dinstajte takođe na umerenoj vatri narednih 15 minuta.Nauljite dublji četvrtasti pleh, pa u nega ređajte rezani stari hleb (možete ukloniti koricu). Potom preko stavite fil sa dinstanim mesom, i na kraju poređajte još jedan red hleba.Na nekoliko mesta probušite viljuškom, pa zalijte sve mlekom.Umutite jaja i pavlaku, dodajte malo soli i takođe prelijte preko.Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatno žutu boju.Pred kraj pečenja odozgo dodajte narendani kačkavalj. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading