Istopite kilograme na jednostavan način: Medicinska dijeta je idealan metod mršavljenja
Brzo ćete videti rezultate
VMA dijeta osmišljena je od strane stručnjaka Vojnomedicinske akademije za pacijente kojima je bilo potrebno da smršaju neposredno pred operaciju, ali tako da se tokom ishrane osećaju dobro, da budu vitalni i spremni za intervenciju bez da se osećaju malaksalo i iscrpljeno.
Nervoza i razdražljivost biće svedeni na minimum, a pojedinci su uspeli da izgube od 7 do 15 kilograma za 15 dana. Bitno je napomenuti i da na ovaj način radite detoks organizma i pospešujete metabolizam, ali je veoma bitno da se pre ovog, ali i bilo kog drugog režima ishrane posavetujete sa svojim lekarom.
VMA dijeta je dijeta cikličnog tipa. To konkretno znači da se ova dijeta sastoji iz tri kruga koja traju po pet dana. Nakon ta tri kruga, obavezna je pauza od dve nedelje.
Svaki dan imate tri obroka – doručak, ručak i večeru. Idealno bi bilo da pauza između obroka bude 4-5 sati.
VMA dijeta nalaže zabranjen unos šećera, alkohola, ali i veštačkih zaslađivača, dok se so unosi u minimalnim količinama.
Potrebno je piti 2l vode. Možete piti i limunadu i zeleni čaj. Medicinska dijeta obezbeđuje dovoljnu količinu minerala i vitamina, pa ne zahteva dodatni unos suplemenata.
JELOVNIK:
Doručak je svakog od 5 dana isti:
- 1 pomorandža
- 1 komad dvopeka (ili 4 krekera)
- šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača)
A evo kompletnog jelovnika za 7 dana:
PRVI dan
Ručak:
- 1 kuvano jaje
- 2 kašike kisele pavlake (kiselog mleka ili jogurta)
- 1 dvopek
- 1 pomorandža
Večera:
- 1 do 2 dvopeka
- 2 kuvana jajeta
- 1 paradajz
- 1 krastavac
DRUGI dan
Ručak:
- 1 kuvano jaje
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 dvopeka
- 1 pomorandža
Večera:
- 1 dvopek
- 125 g mlevenog junećeg mesa
- 1 paradajz
- 1 pomorandža
TREĆI dan
Ručak:
- 1 kuvano jaje
- 2 kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka)
- 1 svež krastavac
- 1 pomorandža
Večera:
- 1 dvopek
- 125 g mlevenog junećeg mesa
- šoljica kafe ili čaja bez šećera
- 1 pomorandža
ČETVRTI dan
Ručak:
- 1 komad dvopeka
- 125 g mladog kravljeg sira
- 1 paradajz
Večera:
- 2 dvopeka (ili 8 krekera)
- 125 g mlevenog junećeg mesa
- 2 sveža paradajza
PETI dan
Ručak:
- 200 g kuvanog junećeg mesa
- 1 komad dvopeka
- 1 svež paradajz
Večera:
- 1 tvrdo kuvano jaje
- 500 g barenog povrća
Napomena: Juneće meso možete spremati kao pljeskavicu na teflonu sa mrvicom ulja ili ga dinstati na isti način uz dodatak prstohvata soli.