RECEPT ZA LAZANJE Nikad jednostavnije i ukusnije
Uživaćete u fenomenalnom ukusu
Nema ko ne voli sočne lazanje, a evo kako da ih brzo spemite bez kuvanja bešamel sosa.
Sastojci:
400 g junećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 pakovanje kora za lazanje
200 g kačkavalja
200 g mocarele
500 ml neutralne pavlake
500 ml pasiranog paradajza
origano
bosiljak
so, biber
malo ulja
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajte mu mleveno meso.Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo.Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak.Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri.Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.
U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora.Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu.Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih.Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil.Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kačkavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno.Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.
BONUS VIDEO: