Recept za početnike: Jednostavna krompir čorba
Lako se pravi
Sastojci
Za čorbu:
- 500 g krompira
- 2-3 komada piećeg mesa za čorbu
- 2 šargarepe
- 1 mala glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
Zaprška:
- 2 kašike svinjske masti
- 2 kašike brašna
- 1-2 kašićice aleve paprike
Priprema
Obariti meso, krompir, šargarepu i luk zajedno, pa bareno meso očistiti od žilica, kostiju i kožica. Vratiti meso nazad u čorbu i uključiti da provri.
Dok čorba vri pripremiti zapršku od brašna i aleve paprike na masti: kad se mast otopi dodati brašno i papriku i mešati i čekati da počne da peni.
Zaprška je spremna kad je lepo zapenila samo treba paziti da brašno i paprika ne zagore. Sipati u čorbu dok vri - treba da zacvrči. Dodati so i suvi biljni začin po ukusu i ostaviti da vri još 5-6 minuta.