EVO KAKO DA SPREMITE URMAŠICE Starinska poslastica koju svi volimo
Ako se prisetimo urmašica, osećaj nas odmah vraća u detinjstvo. Zbog toga je idealan trenutak da se oprobate u spremanju istih
Starinske poslastice su uvek najslađe, pa su urmašice odlična ideja za svaku priliku.
Sastojci:
2 jajeta
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo
Preliv:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i uljem.Kako biste dobili srednje tvrdu masu, treba da dodate brašno i prašak za pecivo.Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende (najsitnije rupice).
Urmašice složite u suvu tepsiju i pecite na 2020 stepeni dok ne porumene.
Za to vreme napraviti sirup tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.Zatim dodajte i sok od limuna.
Kada su urmašise ispečene, možete da ih zalijete sirupom i sačekate da upiju preliv.
BONUS VIDEO: