OVO SU FRANCUSKE PRŽENICE Najukusnije koje ste do sada probali
Prženice ste sigurno pravili bezbroj puta do sada, pa možete da ih probate i u malo izmenjenom, slatkom izdanju
Sastojci:
300 ml mleka
2 kašike ekstrakta vanile
2 kašike vanilinog šećera
3 jajeta
1-2 kašike šećera
8 kriški mlečnog tost hleba
150 g putera
Za preliv:
100 g krem sira
2 kašike meda
kašika mleka
2 kašike slatke pavlake
Plus:
200 g jagoda, med po ukusu
Priprema:
Pomešajte mleko, ekstrakt vanile, vanilin šećer, šećer i jaja. Zagrejte komad putera u tiganju na srednjoj jačini (za svaki komad hleba biće potreban po jedan komad putera). Krišku hleba dobro umočite u pripremljenu smesu od mleka i jaja pa pecite na zagrejanom puteru, po par minuta sa svake strane. To uradite sa svim parčićima. Gotove prženice ređajte jednu na drugu. Za sos, pomešajte krem sir, med, mleko i slatku pavlaku. Sos prelijte preko francuskih prženica a na vrh dodajte jagode ili drugo voće po ukusu i prelijte medom.
Prijatno!
BONUS VIDEO: