prženice
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

300 ml mleka

2 kašike ekstrakta vanile

2 kašike vanilinog šećera

3 jajeta

1-2 kašike šećera

8 kriški mlečnog tost hleba

150 g putera

Za preliv:

100 g krem sira

2 kašike meda

kašika mleka

2 kašike slatke pavlake

Plus:

200 g jagoda, med po ukusu

Priprema:

Pomešajte mleko, ekstrakt vanile, vanilin šećer, šećer i jaja. Zagrejte komad putera u tiganju na srednjoj jačini (za svaki komad hleba biće potreban po jedan komad putera). Krišku hleba dobro umočite u pripremljenu smesu od mleka i jaja pa pecite na zagrejanom puteru, po par minuta sa svake strane. To uradite sa svim parčićima. Gotove prženice ređajte jednu na drugu. Za sos, pomešajte krem sir, med, mleko i slatku pavlaku. Sos prelijte preko francuskih prženica a na vrh dodajte jagode ili drugo voće po ukusu i prelijte medom.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading