Ručak gotov očas posla: Gazirani bataci sa pomorandžom
Sastojci:
- osam pilećih bataka
- šolja soka od pomorandže
- kora pomorandže
- četvrt šolje pirinčanog sirćeta
- dve kašike soja-sosa
- trećina šolje smeđeg šećera
- kašičica đumbira u prahu
- pola kašičice tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 210 stepeni. U šerpi pomešati sok i rendanu koru pomorandže, sirće, soja-sos, šećer, đumbir i tucanu papriku. Kuvati dok ne proključa, pa smanjiti vatru i krčkati još pet minuta.
Batake oprati, prosušiti, posoliti i pobiberiti, poređati u pleh, pa preliti smesom od pomorandže. Peći u rerni oko 45 minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo, sa barenim pirinčem.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)