Ručak gotov očas posla: Gazirani bataci sa pomorandžom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • osam pilećih bataka
  • šolja soka od pomorandže
  • kora pomorandže
  • četvrt šolje pirinčanog sirćeta
  • dve kašike soja-sosa
  • trećina šolje smeđeg šećera
  • kašičica đumbira u prahu
  • pola kašičice tucane paprike
  • so, biber

Priprema:

Rernu zagrejati na 210 stepeni. U šerpi pomešati sok i rendanu koru pomorandže, sirće, soja-sos, šećer, đumbir i tucanu papriku. Kuvati dok ne proključa, pa smanjiti vatru i krčkati još pet minuta.

Batake oprati, prosušiti, posoliti i pobiberiti, poređati u pleh, pa preliti smesom od pomorandže. Peći u rerni oko 45 minuta, uz povremeno okretanje. Poslužiti dok je toplo, sa barenim pirinčem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading