TOPI SE U USTIMA Napravite čokoladni mini čizkejk
Niko neće odoleti čokoladnom mini čizkejku. Brzo se pravi, a jede se još brže
Toliko je dobar da ćete ga jesti i ako padne na pod, mada je u ovoj situaciji to malo teže, jer se pojede u dva zalogaja.
Uživajte u osvežavajućoj poslastici.
Sastojci:
200 g oreo keksa
110 g čokolade
280 g krem sira
210 g kisele pavlake, sobne temperature
65 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice soli
2 jajeta
Priprema:
Izblendirajte oreo keks, pa mu dodajte istopljeni puter i sjedinite. U kalup za mafine stavite papirne kalupe, pa stavite po kašiku keksa i lepo utisnite. Stavite u zamrzivač pola sata. Otopite čokoladu, a krem sir umutite i dodajte mu pavlaku, kao i šećer, vanilu i so. Kratko sjedinite mikserom, pa dodajte čokoladu i nastavite. Na kraju dodajte i umućena jaja, pa lagano promešajte. Sipajte preko keksa. Pecite u zagrejanoj rerni (bez ventilatora) na 140°C oko 25 minuta. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa onda stavite u frižider na minimum 8 sati. Dekorišite istopljenom čokoladom.
BONUS VIDEO: