NAJKREMASTIJA POSLASTICA Fantastičan kolač sa orasima i kakaom, prava harmonija ukusa! (VIDEO)
Divan spoj korica sa orasima i kakaom i vazdušastog krema od žumanaca.
Sva vaša čula će uživati! Ovaj kolač je idealan i za bilo koju svečanu priliku ili slavlje.
Kora I:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 5 gr praška za pecivo
Kora II:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika kakaa
- 1 kašika brašna
- 5 gr praška za pecivo.
Krem:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 120 gr skroba, gustina ili nišeste ( umesto može puding od vanile, 120gr )
- 1l mleka
- 125 gr maslaca
- 500 ml slatke pavlake ili 200 gr šlaga + 400 ml mleka
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Obložiti pleh 35 x 25 cm ili približnih dimenzija, istresti masu za koru i staviti da se peče 12 minuta ili zavisno od rerne.
Dok se peče prva kora, praviti drugu.
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti. Istresti u pleh u kojem se pekla prva kora i peći oko 12 minuta.
Za fil pomešati žumanca, šećer i skrob. Zaliti sa malo mleka od one litre, a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati žumanca u mleko i mešati dok se ne zgusne. Zgusnut fil prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ohlađen puding od žumanaca kratko mikserom izmutiti, pa dodati omekšali maslac i sve izmiksirati. Ako dodajete margarin, prvo ga umutite.
Ulupati slatku pavlaku ili šlag sa mlekom, pa dodati dve spatule tog šlaga, kako zahvatite, u krem i sve umutite.
Na tamnu koru nanosimo pola krema, pa pola slatke pavlake. Potom stavljamo svetlu koru i opet po pola - ostatak fila i slatke pavlake.
Lepo zagladimo i nosimo na hladjenje.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)