RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
POTREBNI SASTOJCI
tikvice - 2 komada
paradajz - 3 komada
jaja - 4 komada
paprike - 3 komada pečenih
sir - 200 g
kačkavalj - 150 - 200 g
peršun - 3 struka
so - po želji
NAČIN PRIPREME
Tikvice operite i uzdužno isecite na 3-4 veća komada, u zavisnosti koliko su velike tikvice.
Poređajte tikvice u manju tepsiju i preko svake ređajte paradajz, paprike, pa sir.
Jaja posebn umutite i posolite. Smesi dodajte kačkavalj i sitno iseckan peršun.
Dobijenom smesom od jaja prelijte tikvice. U tepsiju sipajte malo ula i stavite u rernu. Pecite ih na 200 stepeni nekih 20-25 minuta.