PRAVA KRALJICA POSLASTICA Kapućino snikers torta, savršenstvo ukusa
Sastojci:
Za 1. koru
- 4 belanca
- 4 kašika šećera
- 1/2 žumanca
- 1/2 kesice peciva
- 4 kašika brašna
Za 3. koru
- 4 belanca
- 4 kašika šećera
- 1/2 žumanca
- 1/2 kesice peciva
- 2 kašike brašna
- 2 kesice kapućina
Za 1. i 2. fil:
5 kašika gustina
400 ml.mleka
250 g. putera ili margarina
150 g.prah šećera
2 kesice kapućina
7 kašika šećera
Za 3. fil:
500 ml:slatke pavlake (ili 3 kesice šlag kreme)
100 g. rendane crne čokolade za jelo i kuvanje
100 g. prepečenog i samlevenog kikirikija.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca,brašno izmešano sa praškom za pecivo. Koru zatim ispeći u plehu dimenzija 34×25 na 180 C oko 15 minuta. Ovako ispeći dve iste kore iste.
Za treću koru umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca i izmešano brašno sa pecivom i kapućinom sve zajedno sastaviti (kada dodajete brašno izmešati sa varjačom da belanca budu vazdušastija). Peći koru na 180 C oko 15 minuta (kore peći na papiru za pećenje radi lakšeg vadjenja iz pleha).
Fil 1. i 2. (žuti fil):
300 ml mleka i 7 kašika šećera staviti da provri a ostalih 100 ml mleka sastaviti sa žumancima i gustinom pa u tankom mlazu sipati u provrelo mleko. Neprestano mešati, kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ohladiti.
Umutiti penasto puter ili margarin sa 150 g prah šećera, kada je dobro umućeno dodati ohladjeni fil i sve zajedno dobro umutiti.
Dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela pa u treći deo dodati dve kesice kapućina (prah ne razmućen) a dva dela ostaju ista. [postupno]
Fil 3. (snikers):
umutiti slatku pavlaku pa dodati izrendanu na krupno rende čokoladu i samleven kikiriki.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)