PRAVA KRALJICA POSLASTICA Kapućino snikers torta, savršenstvo ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:
Za 1. koru

  • 4 belanca
  • 4 kašika šećera
  • 1/2 žumanca
  • 1/2 kesice peciva
  • 4 kašika brašna

 

Za 3. koru

  • 4 belanca
  • 4 kašika šećera
  • 1/2 žumanca
  • 1/2 kesice peciva
  • 2 kašike brašna
  • 2 kesice kapućina

Za 1. i 2. fil:

5 kašika gustina
400 ml.mleka
250 g. putera ili margarina
150 g.prah šećera
2 kesice kapućina
7 kašika šećera

Za 3. fil:

500 ml:slatke pavlake (ili 3 kesice šlag kreme)

100 g. šećera u prahu
100 g. rendane crne čokolade za jelo i kuvanje
100 g. prepečenog i samlevenog kikirikija.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca,brašno izmešano sa praškom za pecivo. Koru zatim ispeći u plehu dimenzija 34×25 na 180 C oko 15 minuta. Ovako ispeći dve iste kore iste.

Za treću koru umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca i izmešano brašno sa pecivom i kapućinom sve zajedno sastaviti (kada dodajete brašno izmešati sa varjačom da belanca budu vazdušastija). Peći koru na 180 C oko 15 minuta (kore peći na papiru za pećenje radi lakšeg vadjenja iz pleha).

Fil 1. i 2. (žuti fil):

300 ml mleka i 7 kašika šećera staviti da provri a ostalih 100 ml mleka sastaviti sa žumancima i gustinom pa u tankom mlazu sipati u provrelo mleko. Neprestano mešati, kada se fil zgusnuo skloniti ga sa vatre i ohladiti.

Umutiti penasto puter ili margarin sa 150 g prah šećera, kada je dobro umućeno dodati ohladjeni fil i sve zajedno dobro umutiti.

Dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela pa u treći deo dodati dve kesice kapućina (prah ne razmućen) a dva dela ostaju ista. [postupno]


Fil 3. (snikers):

umutiti slatku pavlaku pa dodati izrendanu na krupno rende čokoladu i samleven kikiriki.


Filovati: Bela kora-žuti fil-snikers … crna kora-fil sa kapućinom pa snikers … treća bela kora pa žuti fil pa snikers … dekorisati ili šlagom ili istopljenom čokoladom … (svaku koru prskati sa vrelim mlekom).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading