ČOKOLADNA FANTAZIJA SA KIKIRIKIJEM Torta koja se ne peče, lako se pravi,a brzo će nestati trpeze
Kako su temperature u porastu, svako od nas nastoji da što manje vremena provodi pored šporeta.
Zbog toga je idealna prilika da napravite tortu koja se ne peče. Čak i da nemate iskuistva, čokoladna torta sa kikirikijem će vam uspeti.
Sastojci:
200 g mlevenog kakao keksa
100 g kikirikija
100 g putera
prstohvat soli
1 banana
150 g čokolade
300 g krem sira
100 g šećera u prahuPomešajte kikiriki sa mlevenim keksom i dodajte puter koji ste istopili.
300 ml slatke pavlake
bela čokolada za dekoraciju
Priprema:
Kada propržite kikiriki, onda ga izblendirajte.Pomešajte kikiriki sa mlevenim keksom i dodajte puter koji ste istopili.
Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložili pek papirom (i po ivicama).Utisnite smesu po dnu i ivicama.
Nakon toga stavite smesu u frižider.Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom.
Potrebno je da podelite tri jednaka dela.Prvi deo fila stavite preko podloge, pa dodajte bananu koja je već isečena na kolutove.
Preko toga stavite i drugi deo fila.Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom,a onda to pospite preko fila.
Kada se malo stegne smesa stavite preko preostali deo fila, ali i čokoladnu glazuru.Izrendajte belu čokoladu, pa je pospite poreko torte.
Vaša poslastica je gotova.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)