Uspeva i početnicima: Torta sa piškotama i jagodama
Brzo se priprema
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 20 g kakaoa
- 300 g piškota
Za fil:
- 2 jajeta
- 235 g šećera
- 500 ml mleka
- 125 g brašna
- 100 g bele čokolade
- 200 g putera, sobne temperature
- 250 g jagoda
- 5 g želatina
Za dekoraciju:
- 250 ml slatke pavlake
- 3 jagode
- 20 g mlevenog keksa
- nana
Priprema:
Pomešajte kakao i mleko, a zatim umočite piškote i poređajte ih po dnu i ivicama kalupa. Umutite jaja sa 175 grama šećera, dodajte mleko i promešajte. Stavite sve da se kuva, a zatim sipajte brašno i mešajte sve dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa u vruć fil umešajte belu čokoladu i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim pokrijte i stavite u frižider na pola sata. Puter sobne temperature dodajte i umutite, a zatim preko piškota sipajte pola fila. Rastvorite želatin u vodi, a kada bude nabubrio, istopite ga na pari. Izblendirajte jagode sa 60 grama šećera i dodajte želatin, a zatim ih sipajte preko fila i stavite u frižider da odstoji 15-ak minuta. Sipajte drugu polovinu fila preko i lepo rasporedite, a zatim preko fila ponovo poređajte piškote koje ste prethodno umočili u kakao mleko. Ostavite u frižider na sat vremena, a zatim umutite slatku pavlaku i premažite celu tortu. Nakon toga je ukrasite jagodama i mlevenim keksom, kao i nanom.