Ubrzajte pripremu omiljenog jela: Recept za lazanje sa slanim rozen korama
Uštedite vreme
Sastojci:
- 1 pakovanje slanih rozen kora
- 1 glavica crnog luka
- 150 g šargarepe
- 100 g slanine
- 400 g mlevenog mesa
- 400 g (konzerva) oljuštenog pelat paradajz
- 1dcl belog vina
- origano, so, biber
Za besamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 1 l mleka
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Iseckan luk propržite, dodajte iseckanu slaninu, rendanu šargarepu, meso... Kada je sve proprzeno dodajte vino, oljušten pelat paradajz, pa začinite biberom, solju i origanom.
U šerpi zagrejete i otopite maslac, dodate brašno i propržite. U to sipajte mleko i skuvajte bešamel sos. U gotov bešamel ubacite polovinu kačkavalja i zacinite po ukusu.
Nakon toga, nauljeni pleh naizmenično ređajte kore, fil od mesa i bešamel. Na kraju završite sa filom od mesa i besamelom.
Pecite 15 minuta na 220 stepeni.
Kada su gotove, izvadite lazanje i pospite preostalim kačkavaljem pa vratite u rernu na još 30 minuta.