UKUS ZA PAMĆENJE Napravite tortu sa keksom i jagodama
Kada se dobro ohladi može da zameni i sladoled, a sigurno ćete je praviti tokom celog leta.
Umesto jagoda možete da koristite bilo koje drugo voće po vašem ukusu.
Sastojci:
500 g keksa
400 g jagoda
400 ml jogurta
75 g šećera
2 kesice šlaga
200 ml mleka
2 kašike šećera
Priprema:
U dublju posudu izlomite keks.Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer.Sve zajedno izmešajte.Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider.Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu.Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom.Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu.Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite.Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)