Brz i jednostavan ručak: Pohovane tikvice
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 3 čena belog luka
  • ravna kašičica soli
  • ravna kašičica sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 5/6 kašika brašna po izboru

Priprema:

Tikvice oljuštite i izrendajte. Posolite ih, promešajte i ostavite desetak minuta.

Beli luk sitno iseckajte.

Nakon što su tikvice odstajale iscedite ih rukama, pa im dodajte iseckani beli luk, so i sodu bikarbonu.

Dodajte jaja, pa sjedinite smesu.

Na kraju dodajte brašno. U zavisnosti od toga koliko ste dobro iscedili tikvice, zavisi koliko će vam ovde brašna biti potrebno. Sipajte postepeno do željene gustine.

Rernu uključite na 200stepeni. Na pleh obložen pek papirom kašikom uzimajte smesu i formirajte pljeskavice.
Smanjite rernu na 180 stepeni i pecite dvadesetak minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading