PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite štrudlu sa džemom
Napravite mekanu štrudlu sa džemom
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
1/2 kašičice soli
5 kašičice šećera
Nadev:
džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta.U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so.Umesiti glatko testo.Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera.Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.
Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.
Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja.Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.
BONUS VIDEO: