NAPRAVITE SLATKO OD TREŠANJA Tradicionalni specijalitet koji stranci obožavaju
Foto: Shutterstock

Tegle sa ovim tradicionalnim srpskim specijalitetom odavno su postale jedan od najdražih suvenira koje stranci nose kad pođu iz Srbije.

Sastojci:

2 kg trešanja
2 kg šećera
2 limuna (po izboru)
pola litre vode

Priprema:

Operite trešnje, pa ih očistite od koštica.U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, pa kuvajte na jakoj vatri dok ne provri.Dodajte trešnje, a ukoliko želite da stavite limun, obavezno ga dobro operite, pa ga isecite na kolutove i spustite u šerpu u isto vreme kad i trešnje.Smanjite jačinu ringle i kuvajte još otprilike sat vremena, dok ne počne da se zgušnjava.Tokom kuvanja skidajte beličastu penu koja se pojavljuje na površini.Kad je slatko skuvano, skinite šerpu sa ringle, obavezno je prekrijte mokrom pamučnom krpom i ostavite da se slatko prohladi.Dok je još toplo sipajte ga u tegle, umotajte u krpe ili neko ćebence i  stavite da se skroz ohladi.Držite na hladnom i mračnom mestu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading