NAPRAVITE DOMAĆU PICU Ukus koji se ne zaboravlja
Iako je svakako lakše uzeti kupovnu picu, verujte da nema ništa lepše od one koju napravite sami.
Kada zamesite domaće testo, pa poređate nadev od proverenih namirnica, sigurno je da će vam zbog "krajnjeg rezultata" krenuti voda na usta.
SASTOJCI:
500 g belog brašna
dve kašičice soli
kesica suvog kvasca
320 ml mlake vode
kašika maslinovog ulja
kašičica šećera
ZA NADEV:
četiri kašike kisele pavlake
80 g trapista
150 g kuvane piletine
50 g slanine
maslinovo ulje
so, biber, vlašac
PRIPREMA:
Zamesiti testo od brašna, soli, kvasca, ulja, malo šećera i vode, pa ostaviti na toplom da nadođe. Potom ga rastanjiti oklagijom, premazati kiselom pavlakom, posuti rendanim trapistom, pa odozgo rasporediti tanko sečenu kuvanu piletinu i slaninu isečenu na trake. Poređati čeri paradajz, začiniti po ukusu, pa peći u rerni na 250 stepeni 10-12 minuta.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)