ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Ukusne i sočne,idealne za ručak
Sastojci:
četiri teleće šnicle
crni luk
tri čena belog luka
400 g paradajz pelata
250 ml vina
malo šećera
tri kašike peršuna
dve kašike origana
dve kašičice mlevene paprike
bistra goveđa supa (od kocke)
ulje
so, biber
Šnicle istanjite tučkom za meso. Posolite, pobiberite i pržite sa svake strane da dobiju lepu boju. U posudu u kojoj ste pržili šnicle dodajte još malo ulja, pa prodinstajte seckani luk sa polovinom potrebnog peršuna.
Pred kraj prženja dodajte i beli luk, zalijte vinom i dinstajte da vino malo ispari.
Umešajte ostale sastojke sem peršuna, sipajte oko 700 ml vode i krčkajte oko 45 minuta da meso omekša i da se sos zgusne.
Pospite peršunom i služite uz pirinač ili krompir pire.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)