NAPRAVITE DOMAĆE SREDSTVO Omekšajte svoje usne
Najekonomičnije će biti da u startu pripremite veću količinu. Dobra stvar je da možete da se organizujete i podelite troškove sa drugim članovima porodice ili drugaricama. Možete i da ih iznenadite poklonima, osmislite način da ukrasite kutijice pa će čitav proces biti interesantniji.
Sastav preparata za negu usana može da varira, ali je princip uvek sličan.
Potrebna vam je osnova tj. masna faza koja daje čvrstinu labelu. Ona je ta koja stvara zaštitni fil na površini usana, sprečava njihovo isušivanje i omogućava ostalim supstancama da ispolje svoje dejstvo. Trebala bi da se lako nanosi na usne i ostavlja na njima sloj koji je prijatan i ne previše težak.
Labelo ima čvršću strukturu od grožđane masti. Pakuje se u specifične labelo kalupe čija gramaže je obično do 5g. Grožđane masti pakujemo u kutijice koje mogu biti od 10, 15 do 30ml. Skupite i iskoristite stara pakovanja ili kupite nove posudice, teglice i kutijice. Imajte u vidu da prilikom izrade deo supstanci se zadržava na posudi i neće moći da bude iskorišćen.
SASTOJCI ZA LABELO ZA 30G:
10g pčelinjeg voska
18g belog vazelina
1 kap etarskog ulja po želji
Dodajte i na vrh noža deo karmina ako želite da dobijete preparat u boji
Priprema:
Obratite pažnju na higijenu posuđa i ambalaže u kojima ćete pripremati i pakovati preparat.Dobro ih operite, očistite i osušite.
Prvo odmerite pčelinji vosak i zagrejte ga na vodenoj pari.Možete u širu posudu nasuti vodu i zagrevati, a u nju dodati manju posudu sa voskom. Otopite vosak uz mešanje, kašičicom.Potom mu dodajte odmereni vazelin i mešajte dok se obe supstance ne otope.Skinite sa šporeta i nastavite mešanje.Dodajte komadić karmina, promešajte, pa potom dodajte ulje po izboru.Na samom kraju kad se smesa malo prohladi dodajte etarsko ulje opet promešajte pa dok je smesa još tečna napunite kalupe.Ostavite da se ohlade.Možete ih staviti i u frižider da ubrzate proces.
Možete ga naravno spakovati i u kutijice ili teglice kao grožđanu mast, ali će biti malo čvršće za upotrebu.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)