Savršen doručak: Pohovane palačinke sa sirom
Foto: Shutterstock

Sastojci

Palačinke:

  • 2 jajeta
  • 10 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 600 ml kisele vode
  • malo soli
  • malo šećera

Nadev:

  • 1 jaje
  • 1-2 kriške sira

Pohovanje:

  • 2 jajeta
  • po potrebi ulje i prezle

Priprema

Umutiti testo od jaja, brašna, soli, šećera, ulja i kisele vode da bude glatko i bez grudvica. Peći tanke palačinke (izlazi 12 - 14 komada).

Izgnječiti sir i pomešati sa umućenim jednim jajetom. Ako je sir neslan malo posoliti. Na sredinu palačinke sipati po kašičicu fila i napraviti četvrtasti kovertić od palačinke.

Svaku palačinku prvo umočiti u umućena jaja pa u prezle i pržiti na vrelom ulju da porumene sa obe strane.

Ređati na kuhinjski papirni ubrus da upije višak masnoće.

Mogu se jesti i tople i hladne, uz majonez, pavlaku ili tartar sos, kao predjelo ili kao ukusan doručak ili večera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading